Harjutusi

Lühike ülevaade sisuloomes tehtust kursuse digitaalne õppevara raames.

AKU õpiku alapetüki Küsimuste koostamise ABC võimalikud ülesanded

Küsimuste abil on võimalik koguda väga eripalgelist infot oma uurimuse jaoks. Oluline on pöörata tähelepanu küsimuste moodustamisele. Küsimused peavad olema selged ja arusaadavad. Küsimused on tähtsad nii kirjaliku küsimustiku tegemisel kui intervjuu läbiviimisel. Oluline on uurida ka tausta, kellele need küsimused on suunatud. Mõisted: küsimus, küsimustik, kinnised ja avatud küsimused; intervjuu, taustauuring. Eesmärk: õpilane koostab küsimusi/küsimustiku vajalike lähteandmete kogumiseks.

Liisel on huvi, mida klassikaaslased edasi õppima minna soovivad. Selleks soovib teha küsimustiku, aga … . Väike sissejuhatus teemasse koos mõne sisuloomes tehtud ülesandega. Esitlus ise: sisuloome.e-koolikott.ee/node/8607 ja ülesanded: https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/8667, https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/7289 . Teine esitlus: https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/8612 ja ülesanne https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/7538

Järgmisena teemaks klassiõhtu organiseerimine. Selleks on vaja teha veidi taustauuringut. Selle võiks teha mõistekaardina rühma peale. Teadmisi juurde ka küsimustiku koostamise kohta. Kolmas esitlus: https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/8613. (Selles esitluses on ka juttu intervjuu tegemisest.)

Edasine teema jätkub seoses klassikaaslaste sooviga edasi õppida. Selleks soovitatakse teha ka intervjuusid. Eelnevalt on hea näidata Ingrid Maadvere olemasolevat esitlust: Andmekogumismeetodid https://www.youtube.com/embed/G4REy5SysI4?start=571&end=735, milles on ka ülevaade intervjuu tegemisest. Selleks kasutada võimalusel esimeses teemaplokis valminud paaristööna küsimusi. Küsimuste üle vaatamine, mis võimaldaks küsimusi esitada intervjuul. Intervjuu läbiviimine kaasõpilasega.

Koondküsimustik teema kohta on esitatud kolmanda esitluse lõpus: https://sisuloome.e-koolikott.ee/node/8671 Pooled õiged, arvestatud. Tagasiside õpilastelt edasisteks korrigeerimisteks olemasolevas alapeatükis. https://forms.gle/xSFqXQPJ7RCJPz6DA . Selline siis oleks üks AKU õpiku alapeatükk.

Autor: juniperus

Mulle meeldib kuulata vihma ja vaadata jõe voolamist. Ka putukate, ämblike ja muude tegelaste vaatlemine on põnev.

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine